Crema catalana

Són les postres per excel·lència de la cuina catalana, molt difosa per la resta d'Espanya i per tota Europa, que consisteix en una crema pastissera amb base en rovell d'ou que se sol cobrir amb una capa de sucre caramel·litzat a la superfície per aportar un contrast cruixent. Fins fa poc eren, en general, unes postres de festes. El seu origen es troba a la cuina medieval.

Es menja durant tot l'any, però és costum el dia de Sant Josep, així que si et dius Josep, Pep, Pepa o Josefa i avui és 19 de març… et mereixes un gelat!

Sabies que...

La crema catalana i la crème brûlée no són el mateix, encara que a molts llocs es tradueixin així. Algunes diferències perquè pugueu presumir d'expert

  • La crema catalana, a la seva recepta tradicional afegim aromes de cítrics (taronja i llimona) i canyella. A la crème brulée l'aroma és de vainilla i gairebé sempre un licor.
  • La crème brulée fa servir nata o crema de llet, mentre que la crema catalana només fa servir llet i ous.
  • Si bé la crema catalana es cuina al foc, en cassó. La crème brulée s'aconsegueix amb una cocció més lenta, però a més s'acaba al bany maria al forn.

Al·lèrgens: lactis, ou