Massapà – Cabells d’Àngel

El cabell d'Àngel s'elabora amb la cidra, una carbassa de pell molt dura, verda amb taques blanques, i amb una carn de color groc clar. El seu sabor és molt suau i és molt ric en fibra, vitamina C, vitamina E i vitamines del grup B.


Des del nord al sud d'Espanya, a molts llocs, s'utilitza aquest ingredient secret per donar un toc especial a les postres: la seva textura fibrosa i caramel·litzada actua com a farcit d'una infinitat d'elaboracions que criden a l'hivern: ensaïmades, pasta de full, ballones, bescuits... En el seu format gelat, ens portem l'hivern a l'estiu i viceversa amb un avantatge: mateix sabor i dolçor, però sense filaments, per a exigents amb les textures.

Sabies que...

La carbassa confitera o cidra és una de les varietats més atípiques que existeixen. Un producte que destaca per la seva versatilitat, ja que se'n poden consumir tant el fruit com les flors i les fulles tendres. Els cabells d'Àngel tenen molta tradició a la pastisseria catalana i, concretament, els pastissets de cabell d'àngel són el producte més representatiu de la pastisseria tradicional de les comarques de l'Ebre, i més exactament del que són els territoris del Bisbat de Tortosa. Precisament a les terres de l'Ebre, trobem el Parc Natural del Delta de l'Ebre, la zona humida protegida més gran de Catalunya. En total, 7.736 hectàrees on els arrossars cobren un color diferent depenent de l'època de l'any en què estiguem, i es converteixen en un pol d'atracció d'una flora i fauna riquíssimes. Un univers horitzontal perfecte per recórrer amb bicicleta.

Al·lèrgens: ametlla