Catalmetlla de Vilafranca del Penedès: ¡sí, vull!

Són un dolç sec típic de Vilafranca del Penedès, elaborades amb ametlles torrades caramel·litzades, que es recobreixen amb una pasta elaborada amb ametlles, avellanes i llet; posteriorment, es cobreixen de nou amb pols de cacau i sucre refinat. Les més preuades s'elaboren amb ametlles marcones i estan recobertes d'un praliné de fruita seca. Hi ha parelles de nuvis que en casar-se s'intercanvien una bosseta d'aquestes ametlles. Altres afirmen que tenen poders afrodisíacs…. Per què no seguir amb la tradició amb la versió gelat? També podeu visitar la nostra secció de La Confiteria per descobrir altres productes amb Catalmetlles.

Sabies que...

La Casa Cudié, fundada el 1946, va inventar el 1986 les catànies. Actualment són un dels dolços típics de Vilafranca del Penedès i els pots comprar també a Baboia! Tot i que visitar Vilafranca del Penedès, a menys d'una hora de Barcelona, ​​és una bona proposta pels amants del vi i el cava: pots visitar cellers, fer tasts, maridatges, rutes guiades… Gaudir del solet, el paisatge de les vinyes i una copa de vi. Què més pots demanar? Doncs tornar a Barcelona i recompensar-te amb un gelat de Baboia.

Al·lèrgens: lactis, fruits secs