Avellana de Reus

L'Avellana de Reus, anomenada així per produir-se a la ciutat de Reus, ciutat natal d'Antoni Gaudí, és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per a consumir a qualsevol hora del dia, ja sigui crua o torrada. També és un ingredient perfecte per a ser utilitzat a la cuina, en diversitat de plats o per elaborar salses i postres.

Sabies que...

L'avellana és una planta sagrada per als germànics primitius i amb propietats medicinals molt apreciades a l'antiga Xina, es cultiva a Espanya des del segle XIII. La D.O. Avellana de Reus va ser reconeguda el 1997. La producció actual de l'Avellana de Reus es concentra a la província de Tarragona. El seu comerç es regula a la llotja de Barcelona des del segle XIII. Es tracta d'un fruit tradicionalment integrat a la dieta mediterrània de diferents formes i a tota Espanya es consumeix també en la seva forma garapinyada, és a dir, caramel·litzades que trobaràs a la nostra secció de La Confitería.

Al·lèrgens: lactis, avellanes