Xocolata amb avellana

Hi ha dos tipus de xocolaters que es divideixen en dos bàndols: els amants de la xocolata intensa i els que prefereixen una versió més suau de xocolata amb un deliciós toc d'avellana. El gelat de xocolata i avellana o Gianduja segurament resulti suau per als amants de la xocolata-xocolata, però a la versió Baboia ni l'avellana ni la xocolata predominen massa, per la qual cosa el conjunt resulta una veritable delícia. A més, t'expliquem un secret: l'ingredient principal és el Romesco, sí com ho sents, la salsa típica dels calçots!

Sabies que...

S'anomena gianduia o gianduja una pasta de xocolata que conté sobre un 30% de pasta d'avellana. Pren el seu nom de Gianduia, un personatge de marioneta i carnaval que representa el piemontès arquetípic, regió italiana on els dolços d'avellana són comuns, encara que el gelat de xocolata i avellana té origen a Suïssa.


A part de la tradició xocolatera de Catalunya, una de les especialitats de la regió són els fruits secs, especialment a la zona de Tarragona, ja que l'avellana de Reus, és una Denominació d'Origen Protegida.