Trufa vegana, dolça temptació

Si ets vegà o estàs en el procés, et portem notícies: La teva relació amb el gelat no es limita només al sorbet. Li hem estat donant a la Baboia i finalment hem aconseguit la proposta més cremosa pels molt xocolaters però animal free: el gelat de tòfona vegana! Si hi ha una xocolata que, per les seves característiques, és millor menjar en època de fred, és la tòfona… aleshores… convertida en gelat: tòfona tot l'any!

Sabies que...

L'origen de la tòfona de xocolata s'atribueix a un xocolater francès el 1895. El seu nom fa referència a la Tòfona Negra, i per emular-la, se li va donar un aspecte irregular, negre i rugós, empolvorant-la amb cacau per simular la terra de la que s'extreu el bolet.
A la moderna cuina catalana la tòfona també és present en plats principals, com el llobarro amb tòfona, les patates emmascarades amb tòfona o les verdures amb tòfona.
A la ciutat de Vic hi ha l'única llotja de tòfona de tot l'Estat espanyol, on es ven i es compra aquest producte. Visitar Vic sempre és una bona idea, situada en un terreny totalment pla que fa molt fàcil explorar la zona amb bicicleta, Vic té una activitat cultural molt important, on destaca, al setembre, el Festival de Música Viva de Vic. Des de Barcelona és tan fàcil com agafar un gelat a Baboia, passejar fins a l'estació de tren i arribar a Vic per una de les vies que travessa un dels paisatges més espectaculars de Catalunya.