Ratafia

La ratafia és un licor tradicional de Catalunya elaborat amb aiguardent amanit amb un tros de pell de llimona, quatre o cinc clavells, una nou moscada, una pell de nou verda partida a trossets i un tros de canyella d'Holanda, al qual alguns afegeixen un brot de menta i marialluïsa, etc. Tot això es posa uns dies a sol i serena, habitualment quaranta. Molta gent la fa amb una cinquantena d'herbes a més de les abans esmentades. Tradicionalment la ratafia es fa cap a Sant Joan al juny, que és quan les herbes estan en el seu millor moment (encara que de vegades es fa per Tots Sants, al novembre) i es consumeix a partir de Nadal. Qui va dir que els gelats són per a l'estiu? Amb aquest entraràs en calor, segur. Les trobades nadalenques, a partir d'ara, a Baboia.

Sabies que...

El nom Ratafia, segons la majoria de les fonts, procediria de l'expressió llatina cal lliurar (així sigui), enunciada amb el got de licor enlaire per ratificar un acord verbal.

Al·lèrgens: Llet