Coca de Sant Joan

Les coques de fruita, de pinyons, farcides amb crema, massapà o de llardons, acompanyades d'un bon cava o de moscatell, són elements imprescindibles de la nit de Sant Joan. Però amb la calor incipient d'una nit de finals de juny i del foc de les fogueres, no et ve de gust millor un gelat sense faltar a la tradició?

Sabies que...

La coca de Sant Joan deriva del tortell d'ous que es menjava antigament: un dolç de forma rodona, que era una reminiscència clara del culte al sol. Com altres plats típics, la invenció de les coques a Catalunya neix de la necessitat aprofitar les masses de pa que no s'havien inflat. Es coïen i ensucraven, donant lloc a unes noves postres. La tradició diu que les coques de Sant Joan han de tenir una mida perfecta, sent el doble de llarg que, d'amplada, i amb els angles arrodonits. Aquesta mida és igual a la proporció entre el dia i la nit a Sant Joan.

Al·lèrgens: lactis, ous, fruits secs